Dacă în lecțiile trecute din #eraDigitala am vorbit despre importanța website-urilor și a aplicațiilor mobile în strategia ta de marketing, azi ne focusăm pe conținut. Pe langă text și imagini, conținutul video a devenit foarte popular și este poate cea mai puternică unealtă în marketingul online.

Azi vom învăța despre:

  • Impactul tehnologiei asupra conținutului video.
  • Cum să îți promovezi afacerea prin video.
  • De ce conținutul video va rămane în trend chiar și peste 5-10 ani.

Cum tehnologia a îmbunătățit videourile online?

Să ne amintim de vremurile în care ne conectam la internet prin modemurile dial-up. Trebuia să suni la providerul de internet, se auzea un bip ca la fax, iar descărcarea unei melodii, nu video, dura și 40 de minute.

Se înțelege de ce promovarea prin videouri nu era atat de populară pe atunci.

Dar, întorcandu-ne în prezent, putem să observăm că tehnologia a progresat enorm.  Costurile internetului sunt mult mai mici, iar viteza mult mai rapidă, iar videourile le facem cu ajutorul deviceurilor tot mai performante.

Cum să îți promovezi afacerea prin video?

Softurile noi ne permit să încărcăm videouri la o calitate foarte bună, în mod eficient.

În prezent putem să vedem conținutul video pe PC, laptop, tabletă, telefon mobil, instant, indiferent unde ne aflăm, la sala de sport sau chiar și în avion, iar acasă direct pe televizor prin noile softuri sau console. Pentru că avem un acces foarte ușor la conținutul video, el acum este folosit pentru

  • a ne educa, a ne amuza
  • pentru a obține informații
  • și chiar pentru a ne promova afacerea.

Poți chiar să înveți cum să folosești materialul video, așa cum faci acum.

După cum spuneam, conținutul video este o unealtă foarte importantă pentru marketingul online și sunt mai multe metode prin care poți ajunge la clienții tăi:

De exemplu:

  • poți crea clipuri comerciale pe care să le shareuiești direct pe site-ul afacerii tale, pe youtube, alte rețele de socializare sau pe Vimeo
  • sau poți să introduci linkul către videoul încărcat pe YouTube, într-un articol de blog pe site-ul tău
  • poți de asemenea crea clipuri de prezentare produs 360 grade, astfel oamenii să vadă ceea ce vinzi mult mai clar, evitand obiecțiile care pot apărea după cumpărare. Ele pot fi încărcate atât pe site-ul tău sau le poți folosi în postări plătite sau de informare pe rețelele de socializare.

Conținutul video va rămane în trend chiar și peste 5-10 ani.

Pentru că tehnologia a avansat atat de mult, experții anticipează că popularitatea promovării prin videouri va crește și mai mult în următorii ani. Folosindu-te de promovarea prin videouri poți deveni autentic și astfel să îți depășești concurența. Este o metodă potrivită atat pentru afacerile mici, dar și pentru cele mari.

Dacă rămai alături de noi, vei vedea cum putem să dezvoltăm o strategie de marketing prin conținutul video.

Îți vom arăta cum să creezi și cum să promovezi aceste videouri. Apoi vom discuta chiar și cum poți să măsori performanța lor.